Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Semelová rozčílila Jandáka. Na zrušení komunistů už je ale prý pozdě

Semelová rozčílila Jandáka. Na zrušení komunistů už je ale prý pozdě
zdroj: Mediafax

Poslanec ČSSD Vítězslav Jandák je otřesen a znechucen tím, co v pátek zaznělo z úst komunistky Marty Semelové na půdě sněmovny. Utvrdilo ho to prý v názoru, že zrušení KSČM by bylo mimořádně prospěšné. Bohužel už je ale pozdě, komunisté mají dnes právo na své straně.

Páteční jednání sněmovny bylo zřejmě nejbouřlivější, které Malá Strana v tomto volebním období zažila. Postarala se o to poslankyně Marta Semelová (KSČM). Ve svém projevu k projednávání zákona o protikomunistickém odboji hovořila o hrdinných pohraničnících, kteří chránili v době studené války československé občany před kriminální a teroristickou činností.

Návrat padesátých let

Nejvíce její projev rozohnil poslance Vítězslava Jandáka. Ten prohlásil, že ačkoli to původně neměl jasně v úmyslu, zákon kvůli slovům Semelové určitě podpoří i přes nedostatky v celkovém pojetí, které návrh obsahuje. To, co z úst poslankyně zaznělo, v něm prý vyvolalo pocity, které dlouho nezažil.

"Grebeníček byl spíš úsměvný, ale tohle bylo moc ošklivé a zlé," říká Jandák s tím, že v osobě Semelové se mu na mysl vrátila temná padesátá léta minulého století.

Celý článek na ParlamentniListy.cz