Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Šéfredaktor HN je mediální manipulátor, říká Jakl

Šéfredaktor HN je mediální manipulátor, říká Jakl
zdroj: tisková zpráva

Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl pro server ParlamentniListy.cz exkluzivně reagoval na kritiku v MF Dnes a Hospodářských novinách, kterou vzbudil svým článkem o ropné skvrně v Mexickém zálivu.

„Jaklovy názory jsou úsměvné. V Mexickém zálivu se stala katastrofa a množství uhynulých ryb a ptáků je veliké. Argumentovat tím, že ropa prosakuje do moře i přírodní cestou, je nesmyslné. Objem takto uniklé ropy je nesrovnatelně menší," řekla docentka ekologie Kateřina Malachová z Ostravské univerzity pro MF Dnes.

Jakl míní, že Malachová jeho blog vůbec nečetla a vystačila si s nahrávkou od novináře. „Jinak by věděla, že jsem psal o mediální kampani. Možná by nám paní docenta měla říci, jakou mediální pozornost si zaslouží otrava stovek dětí rtutí v Kongu, výbuch ropovodu a stovky uhořelých v Nigérii, unik ropy na Leně a Jeniseji nebo vlna epidemií po zemětřesení na Haiti. A ať to srovná s intenzitou kampaně o ´tragédii světového rozměru´, po které se v Mexickém zálivu loví krevety, koupe se tam prezident a újmu na zdraví nezaznamenal ani jeden člověk," reagoval Jakl.

Šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šimůnek ve svém úvodníku ironicky napsal, že je smůla, že Americe vládne americký komediant Obama, a ne český muzikant Jakl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz