Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Šéf SZ Liška odsoudil Zemanův vztah k alkoholu

Šéf SZ Liška odsoudil Zemanův vztah k alkoholu
Ondřej Liška a Pavla Brady | zdroj: Strana zelených

Server Lidovky.cz se zabývá představou, že prezident Zeman nadužívá alkohol. Nyní přišel s anketou. Ptal se lídrů politických stran na jejich názor. Lídři však podle odpovědí nemají potřebu situaci zveličovat. Někteří otázku přejdou a někteří prezidenta brání.

„Má prezident občas přepito, nebo za jeho nejistou chůzi a problémy se stabilitou může onemocnění nervů související s cukrovkou, jak tvrdí Zemanovo lékařské konzilium?“ podsouvá server v otázce Zemanovu údajnou zálibu v alkoholu.

Pro lídry politických stran si připravil tuto otázku: Myslíte si, že má prezident Miloš Zeman problém s alkoholem? Souhlasíte s názorem ministra zdravotnictví v demisi, že šest skleniček vína a tři panáky tvrdého alkoholu denně není extrémní pití?

Snad nejostřeji se vyslovil předseda Strany zelených Ondřej Liška: "Konzumace alkoholu, pokud nenarušuje příčetnost politiků, je čistě jejich osobní záležitostí. U státníka v prezidentské funkci je jeho nadměrné užívání nejen nevhodné a nevkusné, ale také signalizuje naprostou aroganci vůči občanům."

Předseda Strany práv občanů – zemanovců Zdeněk Štengl byl stručný a Zemana se zastal. "Ani tisíckrát opakovaná lež se nestane pravdou."

Zdroje: