Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Se zaťatou pěstí Drábek na Primě: Pracujete na černo a okrádáte nás všechny

Se zaťatou pěstí Drábek na Primě: Pracujete na černo a okrádáte nás všechny
zdroj: Mediafax

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ Valorizace důchodů nebude tak vysoká, jak porostou reálné ceny a úřady práce a další pověřené úřady budou i nadále kontrolovat a mapovat pohyb nezaměstnaných v České republice. To byly dva závěry, které na Primě konstatoval ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. Jeho nevýrazným soupeřem byl opoziční Petr Skokan z Věcí veřejných.

Ten, kdo pracuje na černo, okrádá všechny spoluobčany, uvedl se zaťatou pěstí v úvodu nedělní Partie televize Prima ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. Tématem, o němž byla řeč, se stalo hlášení nezaměstnaných jak na úřadech, tak na poštách. "Docházka nezaměstnaných je rovnocenná, všude má ten uchazeč povinnost splnit tuto záležitost vůči státu," doplnil ministr, čímž rozesmál svého diskusního rivala, poslance Věcí veřejných Petra Skokana. "Já jsem sice konstruktivní poslanec, ale s těmi všemi nápady nesouhlasím," řekl muž, o němž se v minulých týdnech spekulovalo v souvislosti s přechodem do nové platformy Karolíny Peake (o platformě ZDE).

"Výrazný prostor ministru Drábkovi byl do očí bijící," řekl pro ParlamentníListy.cz analytik Břetislav Polách. "Drábek je vynikající řečník, téměř bez mimiky nebo zvyšování hlasu. Viděl jsem jej ráno v ČT, v noci v ČT, nyní v poledne v neděli na Primě a prakticky pořád je to stejný přístup k věci. Dikce, slova, vysvětlování, to celé dává smysl a Jaromír Drábek se tak staví do popředí, co se mediálního vystupování členů vlády týká," dodává Polách.