Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Schwarzenberg je ostudný škůdce a kecá blbosti. To si vyslechl ministr od kolegů

Schwarzenberg je ostudný škůdce a kecá blbosti. To si vyslechl ministr od kolegů
Karel Schwarzenberg | zdroj: Isifa.com

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg z TOP 09 svými výroky dost možná zhatil případné miliardové zakázky českých podnikatelů v Ázerbájdžánu. Jeho kolegové z Parlamentu mu to pěkně omlátili o hlavu. Prý škodí českým podnikatelům a českým národním zájmům a připravuje české občany o pracovní místa, což navíc v době krize může být smrtelné.

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg označil v březnu tamější vládu za „rodinnou diktaturu“. Českým firmám kvůli tomu hrozí zastavení rozjednaných obchodů v Ázerbájdžánu, řekl hradní kancléř Vratislav Mynář po rozhovoru s ázerbájdžánským velvyslancem Tahirem Taghizadem. Informaci potvrdily zdroje z diplomacie. Mynář požádá prezidenta Miloše Zemana, aby se do řešení sporu zapojil. Podle informací Baku dokonce hrozilo stažením svého velvyslance z Prahy.

Ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí výroky šéfa české diplomacie označilo za neobjektivní a neseriózní. Mluvčí ministerstva Elman Abdullajev 6. března prohlásil, že podobné výroky mohou poškodit vztahy obou zemí v politické, hospodářské i humanitární oblasti.

Ztracené miliardy na Srí Lance

 

Zdroje: