Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Ringo Čech kárá Rusnoka: Je to bambula, kultuře jsem měl ministrovat já

Ringo Čech kárá Rusnoka: Je to bambula, kultuře jsem měl ministrovat já
František Ringo Čech | zdroj: Profimedia

Někdejší poslanec a hudebník František Ringo Čech je naštvaný na premiéra Jiřího Rusnoka. O postu ministra kultury s ním totiž vůbec nejednal a obsadil jej bleskurychle někdejším generálním ředitelem České televize Jiřím Balvínem. Protože ale Balvín bude prý dobrým ředitelem, „nasraný“ byl F. R. Čech údajně jen dvě hodiny.

Na post ministra kultury se po odchodu Pavla Dostála podle svých slov hudebník a také bývalý politik (byl za ČSSD poslancem PS od roku 1996 do roku 1998) František Ringo Čech připravoval dlouho. Jak v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz řekl, sám Miloš Zeman jej prý v předprezidentských dobách brával na každou důležitější sešlost lidí, kde se hovořilo i o politice a samozřejmě také o kultuře. Proto s nabídkou na ministrování jaksi počítal.

„Rusnok je proto bambula, sáhnul špatně, neboť ministr kultury jsem měl být já,“ řekl v první reakci Čech ParlamentnímListům.cz na dotaz, co říká jménu Jiří Balvín.

„Myslím, že určitě Miloš Zeman by na mne nezapomněl, o tom nepochybuji, protože on mne vždy svěřuje kulturu. To je prostě moje parketa po smrti Pavla Dostála. Ale kdyby mne Miloš prosazoval, tak jenom by to byla voda na mlejn těm lidem, co říkají, že tam dává jenom svoje kamarádíčky,“ uvedl dále F. R. Čech.

Balvín je ožrala

„Ale Balvín bude výborný ministr kultury, protože je opravdu odborník. No a jestli si dá někde panáka, tak určitě ne v práci,“ zmínil dále hudebník, čímž narážel na to, že jen den po oznámení Balvínova jména bulvární deník Blesk přinesl informaci o tom, že si budoucí ministr sem tam ve společnosti dá rád několik skleniček bílého vína anebo i třeba kalíšek horkého parafínu na ex.

„Bývalý ředitel ČT a TV Óčko je známý tím, že si na večírcích rád dopřává bílé víno proudem...Korunu všemu ale nasadil na jednom večírku, kdy si v opileckém opojení popletl skleničky a přihnul si z té, v níž hořela svíčka,“ napsal totiž Blesk na konto Balvína a článek pak doplnil i fotkami, na nichž Balvína bulvární fotografové zastihli právě v momentu, kdy objímal jak sklenku bílého, tak i právě onu svíčku.

Jenže F. R. Čech na to reagoval pod svém. „On má dobrou zkušenost s hajzlama. Oni ho odstavili takovým neseriózním způsobem z vedení ČT a on si to určitě pamatuje,“ připomněl pak v této souvislosti Čech.

Zdroje: