Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Redaktor: Měl jsem se Škárkou čtvrtou schůzku. Věděl, že to otiskneme

Redaktor: Měl jsem se Škárkou čtvrtou schůzku. Věděl, že to otiskneme
zdroj: Mediafax

Podle autora článku v časopisu Respekt Ondřeje Kundry vysvětlení místopředsedy VV Jaroslava Škárky o mystifikaci v případě mechanismu úplatků uvnitř strany nemá logiku. Proč? Škárka totiž bezpečně věděl, že s jeho informacemi půjde časopis ven, s čímž prý souhlasil.

Informaci se přitom Škárka dozvěděl osobně od Kundry a to těsně před svým odjezdem do Kazachstánu. Stalo se tak dokonce při čtvrté schůzce Respekt vs. Škárka. Vyšlo také najevo, že Škárka lhal své kolegyni Klasnové.

Podle redaktora Respektu Ondřeje Kundry je v nové kauze Věcí veřejných velmi důležitá „důvěryhodnost" Škárkových slov. Dá se to ukázat na příkladu místopředsedkyně VV Kateřiny Klasnové, které prý Škárka lhal.

„On minulý týden řekl - a to přitom po opakovaných rozhovorech s námi - místopředsedkyni Věcí veřejných Kateřině Klasnové, že se s námi nesešel, že s námi prý na téma úplatků vůbec nemluvil. Klasnová nám to potvrdila v e-mailových odpovědích.  Teď o nás pan Škárka tvrdí, že nás mystifikoval. Ty schůzky ale přitom připouští. Je tak patrné, že Škárka velmi účelově mění své výpovědi podle toho, jak je to pro něj nejvýhodnější," řekl redaktor Kundra v pondělním nočním rozhovoru pro Český rozhlas.

Celý článek na ParlamentniListy.cz