Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Rath Nečasovi: Běžte na vládu a podívejte se, kdo je vaše přítelkyně

Rath Nečasovi: Běžte na vládu a podívejte se, kdo je vaše přítelkyně
zdroj: tisková zpráva

Poslanec David Rath si ve sněmovně dloubnul do premiéra Petra Nečase. Přitom k tomu neměl důvod, projednával se totiž zákon o přechodném snížení cen a úhrad léčiv, který předložil poslanec z ODS Marek Šnajdr. Ale Rath při projednávání zákona popichoval nejen Šnajdra, dokonce i ministra zdravotnictví Hegera, a nakonec právě Nečase.

„Pan premiér mi za zády něco vypráví o přítelkyních. Pane premiére, vy jste zrovna ten poslední, který něco může vyprávět o přítelkyních. Běžte si na svůj Úřad vlády podívat, kdo je vaše přítelkyně, a udělat si pořádek doma v rodině, než abyste mě vyrušoval nemístnými poznámkami," hřímal Rath za sněmovním pultíkem. Za něj si stoupl během projednávání zákona dokonce několikrát, a to když se snažil "vysvětlovat", jak se ve zdravotnictví „pakují" už dvacet let především farmaceutické firmy, a lékařům pak nezbývá nic jiného, než protestovat.

„Tomuto systému jste, pane Šnajdře s Julínkem, kdysi vypíchli oči, přičemž Šnajdr ještě pomáhal svým přátelům ve farmaceutickém průmyslu. Chápu, že jim jde nyní na ruku. A také chápu, že má nostalgii...," navážel se Rath do poslance a předsedy správní rady VZP Marka Šnajdra, o němž je známo, že byl na ministerstvu zdravotnictví v době Topolánkovy a Fischerovy vlády náměstkem. Býval hlavně pravou rukou ministra Tomáše Julínka.

Více na Parlamentnilisty.cz