Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Objev: Pacienti začali hodnotit lékaře. Ti mysleli na žalobu

Objev: Pacienti začali hodnotit lékaře. Ti mysleli na žalobu
zdroj: tisková zpráva

Téměř jako na pranýři si mohou někdy připadat lékaři specialisté, když si o sobě čtou na webu ZnamyLekar.cz, kde si o nich každý zaregistrovaný uživatel může napsat, cokoli ho napadne. Oslovení experti proto pacientům radí brát hodnocení v tomto projektu s patřičnou rezervou.

Třetím rokem funguje server ZnamyLekar.cz, který si dal při svém vzniku za cíl pomáhat pacientům při vyhledávání vhodných lékařů specialistů. Umožňuje totiž zájemcům po poskytnutí základních osobních údajů (jméno a e-mail) a po souhlasu s uvedenými podmínkami se zaregistrovat a pak si o lékařích a jejich kvalitě vyměňovat informace s ostatními uživateli webu.

Provozovatel o sobě uvádí, že nemá žádnou spojitost s žádnou farmaceutickou firmou nebo jakoukoliv státní či soukromou společností, která se zabýva zdravotnictvím. Přesto zůstává otázkou, zda má opodstatnění platforma, kde hrozí riziko záměrného pošpinění pověsti lékaře. „To se to má zakázat?" reaguje pro ParlamentníListy.cz bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, vzápětí však dodává: „Ale je to velmi nespolehlivý způsob zjišťování kvality práce lékařů."

Více na Parlamentnilisty.cz