Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Psal jsem to opilý, napsal Dobeš úřednici. Mail získaly noviny

Psal jsem to opilý, napsal Dobeš úřednici. Mail získaly noviny
zdroj: Mediafax

Ministr školství Josef Dobeš musí vysvětovat další informace v souvislosi s napsáním seminární práce své podřízené. Podle mailu, který vzkázal své úřednici, totiž práci skutečně psal, v opilosti.

Podezření, že ministr školství Josef Dobeš pomáhal své podřízené, vrchní ředitele kabinetu Janě Machálkové, napsat seminární práci pro její studia na vysoké škole, se šířilo českými médii během celého čtvrtečního odpoledne. Dobeš se snažil nařčení všemožně rozptýlit, avšak pátek přinesl další znepokojivá sdělení.

MF Dnes získala totiž informace o mailu, v němž ministr Machálkové seminární práci poslal. Dobeš jako průvodní informace Machálkové napsal: „ Jani, uprav si to, jak potřebuješ. Psal jsem to už ve stavu opilosti, Proto ten, kdo to bude hodnotit, musí být také opilý."

Seminární práci odeslal se vzkazem 1. ledna zhruba pět minut po osmnácté hodině, tedy krátce po oslavě Silvestra. Machálkové pak už jen stačilo opatřit text náležitými grafickými údaji a druhý den ho poslala vyučujícímu.

Nepsal, jen dopisoval

Dobeš se snažil na následné tiskové konferenci argumenty vyvracet tím, že sehrál pouze vedlejší roli, když práci autorizoval. Na dotaz, zda 1.ledna komunikoval s Machálkovou o seminární práci, nedokázal téměř odpovědět:" Nevím, co jsem dělal. Ne že bych byl opilý, ale fakt nevím."

Celý článek na parlamentnilisty.cz