Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Komentář: Proč je to, co navrhuje ODS, tou nejlepší variantou

Komentář: Proč je to, co navrhuje ODS, tou nejlepší variantou
Česká krajina (ilustrační fotografie) | zdroj: ThinkStock

Lidé jsou nyní naštvaní a v naštvanosti máme tendenci reagovat zbrkle. Pokud teď budou předčasné volby, lidé si nejspíš s drtivou převahou zvolí ČSSD v její současné podobě a celá šlamastika proběhne znovu, akorát v oranžovém. Varianta s Miroslavou Němcovou jako premiérkou nabízí na místní poměry relativně slušné dovládnutí, které příštím volbám a tudíž i celé zemi může velmi prospět.

V současné situaci totiž nemusí ČSSD nic dělat, nic zvláštního nabízet; může se jen chopit dobře placených funkcí. Pokud by si ale ODS s Němcovou v čele trochu vylepšila svůj obraz, při volbách by pak byla větší konkurence a všechny strany by se musely snažit přijít s co nejzajímavější změnou. 

U ČSSD by to tak mohlo znamenat návrat oblíbeného Jiřího Dienstbiera do vedení strany či nominaci více žen do nejvyšších míst, a mohla by tak proběhnout dlouho očekávaná proměna této strany v levicovou stranu 21. století. Pokud však budou volby v září, je na místě se obávat, že se tohle nestihne a my všichni budeme na změnu politického prostředí čekat další čtyři roky. 

Zdroje:
Vlastní