Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Přijďte na Pozitivní piknik se svými přáteli

Přijďte na Pozitivní piknik se svými přáteli
Pozitivní evoluce | zdroj: pozitivnievoluce.cz

Turné Pozitivní města Karla Janečka a jeho iniciativy Pozitivní evoluce, pokračuje dnes od 19 hodin v kulturním domě Masters of Rock Café ve Zlíně. Cílem Pozitivní evoluce je diskuze o hodnotách společnosti a propojení pozitivně smýšlejících lidí.

Společnost prochází krizí hodnot. Většina lidí cítí potřebu změny, bohužel však postupně ztrácí naději, že k ní dojde. Lidé jsou unaveni politikou, často se jejich názor omezí na „ono to nějak dopadne“. V naší zemi ovšem existuje řada sdružení i jednotlivců, kteří dělají dobré věci. Iniciativa Pozitivní evoluce je impulsem k jejich propojení a celospolečenské diskuzi o tématech, které společně sdílíme a na kterých můžeme spolupracovat.

Co nejsme

Iniciativa Pozitivní evoluce není kampaní k založení nové politické strany, nedělá ani reklamu žádnému ze stávajících politických seskupení, nemá žádné politické ambice a nedělá PR svým zakladatelům. Pozitivní evoluci odstartoval projekt nazvaný Vlny evoluce, se kterým jste se v podobě inzerátů a televizních spotů mohli během října setkat v médiích. Nejde o žádné nové desatero, ale o konceptuální záměr, jehož cílem je přitáhnout pozornost ke zdánlivě samozřejmým hodnotám, nikoli moralizovat. Jednotlivé myšlenky mají čtenáře a diváky inspirovat k zamyšlení.

Co jsou Pozitivní města

Od 23. října do 23. listopadu vyrážíme na turné Pozitivní města, v jehož rámci navštíví zakladatel sdružení Karel Janeček a jeho hosté 13 měst. Turné začíná v Jihlavě a vrcholí o měsíc později v pražské Lucerně. Průvodním mottem turné je otázka „Kolik nás je?“. Cílem je nalézt a propojit aktivní lidi, kteří mají zájem o dění kolem sebe a chtějí nám pomoci proměnit negativní náladu ve společnosti konkrétními činy v pozitivní.

Program turné najdete na www.pozitivnievoluce.cz. Těšíme se na vás!

Zdroje:
pozitivnievoluce.cz