Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Poslanci pravice o odborářích: Nenávistná lůza

Poslanci pravice o odborářích: Nenávistná lůza
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Předseda Českomoravské komory odborových svazů Jaroslav Zavadil na sobotní demonstraci řekl, že takové akce mají smysl, neboť zanáší hněv do lidí. Tereza Stöckelová z organizace ProAlt dokonce řekla, že by lidé neměli poslouchat vládu. Reakce vládních poslanců jsou ostré.

Poslanec ODS Michal Doktor na to po skončení demonstrace reagoval v tom smyslu, že taková prohlášení povzbuzují extremismus a agresivitu. Řada koaličních kolegů s ním souhlasí.

„Měl jsem potřebu na to upozornit, protože ty jasně formulované věty popouzející a vyvolávající nesnášenlivost mezi lidmi, tam prostě slyšitelné byly. Ať už to bylo ve větě pana Zavadila  ´a zaneste hněv mezi lidi´, anebo výzva k vypovězení neposlušnosti vládě. Podobné projevy považuji za obrovské společenské riziko, které bude posilovat agresivní trendy ve společnosti a obávám se fašizace a vzrůstu napětí ve společnosti. Budou-li povoleny projevy extrémní levice, objeví se znovu extrémní pravice a začne plnit ulici, opravdu se toho bojím," dodal Doktor. ParlamentnímListům.cz tvrdí, že po jeho vyjádření v ČT mu již bylo vyhrožováno po mailu likvidací.

Někteří další koaliční poslanci si také neberou servítky a někteří z nich přirovnávají odboráře k zombie sající krev či lůze hlásající třídní nenávist.

Celý článek na ParlamentniListy.cz