Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Oblačno

Poplatky? Nemám na jídlo, vmetla vládě u Jílkové postižená

Poplatky? Nemám na jídlo, vmetla vládě u Jílkové postižená
zdroj: Mediafax

Čtvrteční pořad Máte slovo na prvním programu České televize přinesl ostrou debatu na téma změn ve zdravotnictví, především pak zvýšení poplatku za den pobytu v nemocnici ze 60 na 100 korun.

Jílková se v průběhu pořadu dostala do křížku s permanentně se usmívajícím Borisem Šťastným z ODS. Kvůli blahu pacientů. Ti jsou totiž značně rozrušeni, že se ministerstvo chystá zvýšit poplatky za pobyt v nemocnici.

Šťastný se pokoušel argumentovat nutnou spoluúčastí pacientů na systému. Jeho nejhlasitějším oponentem byl v diskusi viceprezident Svazu pacientů Josef Mrázek, který mimo jiné naznačil, že za minulého režimu na tom byli lidé lépe.

"Já si každý měsíc dávám peníze do obálek, abych vůbec vyšla. Na inkaso, na doktora, na jídlo. A když platím víc u doktora, musí mi moje asistentka jídlo psát takzvaně na futro. A já jí to dám další měsíc," postěžovala si invalidní důchodkyně Lucie Jonová.

Poplatky nikoho nevysají, tvrdil poslanec
V jednom momentu se předseda zdravotního výboru ovšem dostal do konfliktu i s moderátorkou poté, co chtěl od nedořešeného tématu zvýšení poplatků přenést řeč i na téma jiných chystaných změn ve zdravotnictví.

Celý článek na ParlamentniListy.cz