Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Personální rošáda nic neřeší, Bátora snižuje důvěryhodnost ministerstva, hřímají pedagogové

Personální rošáda nic neřeší, Bátora snižuje důvěryhodnost ministerstva, hřímají pedagogové
zdroj: Mediafax

Jen krátkou dobu si ministr školství Josef Dobeš mohl myslet, že utichl rozruch s jeho kontroverzním úředníkem Ladislavem Bátorou.

Koaliční TOP 09 sice postačil symbolický přesun z personálního šéfa na zástupce vedoucího kanceláře ministra, ale nyní přišel atak od vědeckých kapacit. Ti v otevřeném dopise Dobeše požádali o takové kroky, aby už Bátora nemohl být do budoucna jakkoli spojován s ministerstvm školství.

Zatímco politici jsou pro své zájmy ochotni zavřít oči nad ledasčím, pro jiné skupiny společnosti to zdaleka neplatí. Důkazem je kauza Ladislava Bátory, jehož odchod z významné pozice na ministerstvu školství tak vehementně prosazovala TOP 09. Koaliční straně pak postačila formální rošáda úředníka z pozice personálního šéfa na zástupce vedoucího kanceláře ministra.

Když už ale mediální humbuk po více než měsíci utichl, ozvali se vysokoškolští pedagogové a vědci. Podle nich je čas na tichý, ale důrazný hlas, který by připomněl, že personální rošádou se nic nevyřešilo. V otevřeném dopise ministru Josefu Dobešovi proto píší, že Bátorovo setrvání na ministerstvu školství snižuje jeho důvěryhodnost k nule.

Celý článek naleznete na parlamentníListy.cz