Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Dolejš: Paroubek může žít z našich chyb. Komunisty mrazí. Bobo se nebojí

Dolejš: Paroubek může žít z našich chyb. Komunisty mrazí. Bobo se nebojí
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Politická kariéra Jiří Paroubka v posledních dnech nabrala rychlý spád. Měsíce avizovaný odchod ze sociální demokracie se uskutečnil v pátek, navázání spolupráce s národními socialisty spojené se sesazením dosavadního předsedy Karla Janka bylo dokonáno v sobotu.

Jedno je jisté, roste tu a především sílí nový politický subjekt, který má potenciál gyrosovou metodou odřezávat stávající poslance nejen ČSSD a oslovovat ke spolupráci menší mimoparlamentní subjekty. Kdo se bojí konkurence?

Paroubkova strana Národní socialisté - levice 21.století ještě sice oficiálně nevznikla, ale už teď je jisté, že bude mít minimálně dva poslance (kromě Paroubka ještě Jiřího Šlégra), přičemž oslovený "vyvrhel" z VV Jaroslav Škárka si vzal ještě čas na rozmyšlenou. Zájem médií o bývalého předsedu ČSSD, jakož i Paroubkova publikační činnost neutuchá, což v konečném důsledku znamená konkurenci pro ostatní strany.

Paroubek a ČSNS 2005

"Je to určitě konkurence pro každý levicový subjekt, ale kupříkladu i pro mírně pravicovou Suverenitu Jany Bobošíkové. Strana Jiřího Paroubka může těžit a žít z našich chyb, kterých se KSČM doufám nebude dopouštět," uvedl pro ParlamentníListy.cz stínový ministr financí KSČM Jiří Dolejš.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.