Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Peake: Výzvy k odchodu Bárty nejsou marginální, jednejme o nich

Peake: Výzvy k odchodu Bárty nejsou marginální, jednejme o nich
zdroj: Mediafax

Podle předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Karolíny Peake je třeba výzvám k odchodu Víta Bárty z VV věnovat pozornost. Je připravena s jejich navrhovateli jednat.

Výzvu plzeňské odnože Věcí veřejných k úvahám o vyloučení bývalého ministra dopravy Víta Bárty ze strany nelze prý brát na lehkou váhu.

Peake je otevřená jednáním

"Rozhodně nejsou marginální," řekla ve čtvrtečním Studiu ČT24 místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake. Dodala, že je připravená na jednání s plzeňskými členy VV. 

Politička v ČT komentovala ale i rozkol ve Věcech veřejných a svůj přístup k bývalým straníkům, Jaroslavu Škárkovi a Kristýně Kočí. "Nijak emocionálně to neprožívám, s Jaroslavem Škárkou se zdravím, Kristýna Kočí se jakémukkoliv kontaktu vyhýbá," vyjádřila se ke vztahu ke stranickým rebelům.

Vyloučení bylo správné

Jejich vyloučení z klubu VV považuje za správné. "Posílali jsme jim smsky, volali jsme jim, na poslaneckém klubu strany se odmítli obhájit," vysvětlila pohnutky, které VV vedly k tomu, aby se rebelů zbavily.

"Situaci jsme se rozhodli vyřešit krajním řešením vyloučení ze strany, to bylo na místě," zhodnotila s odstupem vyhazov Kočí a Škárky Peake.