Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Peake každé ráno čelí nepříjemnosti. A jen tak to neskončí

Peake každé ráno čelí nepříjemnosti. A jen tak to neskončí
Karolína Peake. | zdroj: Mediafax

Přes 150 dní nemá server Česká pozice (ČP) odpovědi od vicepremiérky Karolíny Peake ohledně prodeje její bývalé vily v Praze Troji. Peake prý mlčí také k financování strany LIDEM. Jenže vicepremiérka se brání.

ParlamentnímListům.cz řekla, že veškeré informace jsou na jejím serveru a stranickém webu, na což  několikrát upozornila i ČP. „Je to jen umělé vytváření dojmu, že něco tajím,“ zmínila. Server si ale stojí na svém: Netušíme, proč neodpovídá nám, když nic netají.

Tichá válka mezi vicepremiérkou Karolínou Peake a serverem Česká pozice začala již v říjnu loňského roku, kdy redakce žádala vicepremiérku o zveřejnění některých faktů ke kupní smlouvě k nemovitostí v Troji. Česká pozice tvrdí, že ji Peake neodpověděla, ale třeba místopředsedkyně LIDEM Dagmar Navrátilová míní, že Peake poskytla vyčerpávající informace a server je využil jen z části.  

Zopakujme ale základní fakta, aby bylo jasné, o co jde. V roce 2009 prodala Karolína Peake se svým manželem rekonstruovanou vilu v Troji s pozemkem za 57 milionů korun společnosti Nice View (NV). Problémem je, že část peněz přišla Peakovým na účet v době, kdy již byla Peake poslankyní, ovšem tuto sumu neuvedla v čestném prohlášení.

Zdroje: