Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Paroubek známkuje: Neschopný Drábek, děsuplný Pospíšil a Heger? Na zvracení

Paroubek známkuje: Neschopný Drábek, děsuplný Pospíšil a Heger? Na zvracení
zdroj: Mediafax

ROZHOVOR. Předseda strany NS – LEV21 Jiří Paroubek hodnotí současnou vládu i podle něj slabou opozici v podobě ČSSD. Zatímco ministři Dobeš s Drábkem jsou jen neschopní a ministr Pospíšil děsuplný, ministr zdravotnictví Heger u bývalého premiéra vyvolává přímo silnou fyzickou nevolnost. Protesty na náměstích českých měst jsou potom podle něj jenom logickým důsledkem tohoto stavu.

Pane předsedo, v médiích proběhla zpráva, že budete v prezidentské volbě podporovat Miloše Zemana. Je to pravda?

V tuto chvíli to nemůžu úplně potvrdit. Nevím, jestli o to Miloš Zeman stojí a zadruhé musím ty věci zvažovat, protože jsou zde dva levostředoví kandidáti – Miloš Zeman a profesor Švejnar. Myslím, že bude dobré podpořit toho, který bude mít lepší vyhlídky. V tuto chvíli se mi zdá, že lepší vyhlídky by mohl mít profesor Švejnar, kdyby ho jednoznačně podpořila ČSSD. Považuji to nyní za otevřenou věc.  Rozhodně by ale mělo jít o levostředového kandidáta názorově blízkého národním socialistům.

Je ve hře varianta, že byste do boje vstoupil vy sám?
Myslím, že ne. Chci se nyní soustředit na budování národně socialistické strany a na svoji kandidaturu na hejtmana v Ústeckém kraji. Není možné zabývat se pěti věcmi najednou a pokud chci kandidovat na hejtmana, nemohu kandidovat na prezidenta, to je logické.