Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Paroubek prolomil tabu. Komunisté: Ano, v Evropě se nás nebojí

Paroubek prolomil tabu. Komunisté: Ano, v Evropě se nás nebojí
zdroj: tisková zpráva

Zatímco se ještě před několika týdny vážně jednalo a stále pokračuje v jednání o tom, zda zrušit KSČM, Jiří Paroubek vyzval sociální demokraty, aby si připustili, že bude nutné s komunisty počítat. A také - bude-li to nutné - spolupracovat.

Komunisté reagují věcně - v řadě evropských zemí je normální že jsou komunisté ve vládě a nikdo se spolupráce s nimi nebojí. Jen v Česku je to jiné.

Expředseda sociálních demokratů Jiří Paroubek ve svém projevu, který měl připravený na právě probíhající sjezd ČSSD, uvedl, že se strana musí pustit do toho, aby zauvažovala a zapojila do své strategie KSČM. To dosud žádný politik u nás otevřeně neřekl.

"Představa, že pokud nebude po sněmovních volbách levicová většina, může se ČSSD díky koaličnímu potenciálu svých nových lídrů stejně dostat do vlády, je z říše sci-fi. A je také v rozporu s naprosto převažující evropskou tradicí a realitou," tvrdí Paroubek s tím, že ve většině  evropských států jsou vlády vytvářeny buď kolem silné pravostředové nebo levostředové strany.

Celý článek na ParlamentniListy.cz