Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Paroubek nezahálí. Od pátku bude šéfredaktorem

Paroubek nezahálí. Od pátku bude šéfredaktorem
zdroj: tisková zpráva

Expředseda sociální demokracie Jiří Paroubek se během několika dní stane šéfredaktorem internetového portálu VašeVěc.cz. Podle poslance půjde o středolevý názorový magazín, který by měl být jistou protiváhou pravicově zaměřeným médiím. Paroubek se kromě magazínu věnuje i psaní svých dvou knih a literaturu tvoří i jeho žena Petra. Pikantní kniha ze zákulisí politiky by měla vyjít do Vánoc.

"Časopis bude vycházet od 1. října. Bude to levicový názorový magazín a už má svůj název i logo. Myslím si, že to bude protiváha vůči pravicově jednostranně zaměřeným českým médiím. Vždyť média vedla kampaň proti levici a sociální demokracii konkrétně. A nekritizoval jsem to jen já, ale i Jiří Pehe, či Václav Bělohradský. Podívejte se na náš mediální trh. Nenajdete jediný titul, který by byl orientován doleva. Vždyť všechny sdělovací prostředky jsou vyloženě pravicové. Myslím, že čtenářů, kterým to vadí je opravdu dost. Lidé si chtějí přečíst také jiné názory, než ty pravicové. V médiích to vypadá, jako by nic než pravicová politika neexistovalo," říká Paroubek.

Rekordy návštěvnosti? Asi ne

Původně chtěl zvolit jméno některého z prvorepublikových sociálně-demokratických médií, ale domény byly zaregistrovány. „Dost mě to překvapilo, ale název VašeVěc.cz se mi líbí," sdělil politik ParlamentnímListům.cz. Vznik časopisu načasoval Paroubek velmi vhodně na období před senátními a komunálními volbami. „V tom pochopitelně byl úmysl," přiznává.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz