Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Paroubek bydlí v Teplicích. V domě svého poradce Bendy

Paroubek bydlí v Teplicích. V domě svého poradce Bendy
zdroj: tisková zpráva

Jiří Paroubek kandiduje v Ústeckém kraji coby jednička na kandidátce ČSSD. V rámci kampaně se přestěhoval do teplického domu. Bude mít vlastní vchod i výtah.

Šéf sociální demokracie Jiří Paroubek se usídlil v teplickém činžovním domě v ulici U Radnice. Podle výpisu z katastru nemovitostí to ale není náhoda - dům totiž patří šéfovi ústecké krajské organizace a Paroubkovu poslaneckému asistentovi Petru Bendovi. Informaci přinesl s odvoláním na deník Právo server Novinky.cz

Benda je kromě spolupráce s lídrem sociální demokracie i kmotrem čtyřměsíční dcery Paroubkových. V Teplicích vlastní dokonce několik nemovitostí.

„Bydlení pana předsedy s rodinou v Teplicích je jeho soukromou a osobní věcí. V této souvislosti se proto nebudu k ničemu vyjadřovat," uvedl Benda pro deník Právo.

Paroubkovi budou mít vlastní vchod i výtah

Podle dělníků, kteří podkrovní byt nedávno rekonstruovali, se jedná o prostorný luxusní byt s terasou, v němž je jeden pokoj vyčleněn pro chůvu. Stavební práce podle nich budou pokračovat, v plánu je prý i vybudování speciálního vchodu a výtahu pouze pro Paroubkovy.

Manželé Paroubkovi v novém bytě přespali poprvé v noci na sobotu, tedy před programovou konferencí ČSSD.

Minulý týden předseda ČSSD novinářům sdělil, že za byt o velikosti 77 metrů čtverečních bude měsíčně platit 11 500 korun, z nichž zhruba 3000 padnou na zálohy na energie a služby.

Kubera (ODS): Nezajímá mě, kde Paroubek bydlí

Paroubkův byt je situován naproti kanceláři primátora Teplic jaroslava Kubery (ODS). „Je mi úplně jedno, kde Paroubkovi bydlí. Jenom mě mrzí, že nebudou mít v Teplicích trvalý pobyt, takže za ně nedostaneme od státu ani korunu. Naopak za ně budeme platit, stejně jako za ostatní obyvatele města, odvoz odpadu, kterého zajisté nebude málo. Jenom těch plen" podotkl k Paroubkovu gestu přestěhovat se před volbami do Teplic primátor Kubera.

Paroubek bude v květnových volbách kandidovat za Ústecký kraj jako lídr sociální demokracie. Dosud ale v regionu nebydlel, pouze sem dojížděl. Nyní tak jeho rodina využívá dvě nemovitosti, byt Paroubkovy manželky Petry v hlavním městě a chatu za Prahou. Paroubek ale v hlavním městě splácí také jeden družstevní byt.

www.parlamentnilisty.cz