Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 2°C Dešťové přeháňky

Paggio (VV): Raději obětujme Humla. Já Škárkovi věřím

Paggio (VV): Raději obětujme Humla. Já Škárkovi věřím
zdroj: tisková zpráva

Napřed si ty věci musíme vyříkat ve straně a pak teprve budeme nějaké informace říkat novinářům. Tak by se dalo shrnout úterní vyjádření místopředsedy poslaneckého klubu Věcí veřejných Viktora Paggia v rozhovoru pro Rádio Česko.

Paggio ale prý pochybuje o tom, že by se Škárka spojil s plzeňským podnikatelem a členem ODS Romanem Jurečkou tak, jak referoval v televizi jeho kolega Michal Babák. Se Škárkou prý již hovořil včera večer a domluvili se, že budou o případu mlčet. Alespoň do jednání poslaneckého klubu VV.

Kauza výkonného místopředsedy VV Jaroslava Škárky nabírá na obrátkách - novináři se po svém vypořádávají s jeho vysvětlením, že v nové úplatkářské aféře jde o mystifikaci a jak se ukazuje, tak Věci veřejné se semkly a k případu zatím mlčí. Mlčí i Škárka, má vypnutý telefon a tak prý ani jeho kolegové nevědí nic dalšího.

Zatímco poslanec Věcí veřejných Michal Babák je přesvědčen o tom, že Škárka se spojil s kmotry z ODS a chce tak stranu rozložit zevnitř, a proto bude požadovat, aby byl vyloučen ze strany, tak jeho kolega Viktor Paggio už tak razantní není. Spíše by se podle něj mělo na čtvrtečním jednání poslaneckého klubu hovořit o vyloučení z klubu véček u poslance Stanislava Humla. Ten prý pochybil víc, neboť o údajném vydírání lidmi z VV informoval desítky lidí e-mailem a následně se pak informace dostala do médií.

Celý článek na ParlamentniListy.cz