Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

On Nečas mluvil o nás? Kalousek se za maskotem nekrčí

On Nečas mluvil o nás? Kalousek se za maskotem nekrčí
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

ODS je v koalici se stranami, které se schovávají za "maskoty". Tak vyzněl páteční projev premiéra a šéfa ODS Petra Nečase, který pronesl během oficiálního startu kampaně pro podzimní komunálky v Praze.

Ten, kdo si vsadil na životnost vládní koalice maximálně do podzimních komunálních voleb, mohl mít v pátek dopoledne velkou radost. Premiér a předseda ODS vsadil na poněkud těžší munici a ve svém zahajovacím projevu k podzimním senátním a komunálním volbám se nechal slyšet, že jeho ODS „není stranou, která se schovává za nějakého maskota."

Že onou stranou s maskotem v čele nemyslel žádné z levicových ani mimoparlamentních uskupení, muselo být jasné každému posluchači i jeho koaličním partnerům. Ti si ale z Nečasova vyjádření těžkou hlavu nedělají. Naopak, například Vít Bárta z Věcí Veřejných s přehledem hráče Davis Cupu vrátil Nečasovu smeč zpět modrým.

„Chci věřit tomu, že je to pravda a že kmotři ODS například v Ústeckém kraji nebudou mít na premiéra vliv. Chápu, že pan premiér o tom potřebuje přesvědčit nejen koaliční partnery, ale i veřejnost," reagoval Bárta prostřednictvím SMS. Podle politologa Zdeňka Zbořila však tentokrát Nečasova slova mířila spíše na Malou Stranu, do Michnova paláce, kde sídlí Schwarzenbergova TOP 09.

Celý článek na ParlamentniListy.cz