Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

ODS má program zdrženlivé sociální demokracie, myslí si Kalousek

ODS má program zdrženlivé sociální demokracie, myslí si Kalousek
zdroj: tisková zpráva

ODS stejně jako ČSSD kritizuje program TOP 09 kvůli sociálním škrtům. Zakladatel "topky" Kalousek si ale zase nebere servítky v případě ODS.

Kvůli volebnímu programu nově vznilé strany TOP 09, který je plný sociálních škrtů, se do ní pustil nejen šéf ČSSD Jiří Paroubek, ale i volební lídr občanských demokratů Petr Nečas. Zakladatele top nula devítky Miroslava Kalouska to ale příliš nepřekvapuje - Nečase totiž označuje za sociálního demokrata.

"Upřímně řečeno, já jsem nebyl ve vládě jediný,kdo občas Petrovi Nečasovi v žertu řekl, že je sociální demokrat. Myslím, že to často slyšel ze své vlastní strany," říká Kalousek v rozhovoru pro středeční Mladou frontu Dnes s tím, že program ODS není konzervativní "ani náhodou".

To, co navrhuje "topka", je nutné

Program TOP 09 považuje naopak za kvalitní. "Pokud se kroky, které navrhujeme, neudělají nebo pokud se neudělají jiná podobná opatření, tak si nemůžeme být jisti svojí budoucností," uvedl Kalousek pro deník s tím, že ani rodina, která žije na dluh, si nemůže být jistá svou budoucností.

"Pokud si prohlédnu programy ostatních stran, tak jsou tady v zásadě - při vší úctě k ODS - dvě sociální demokracie," uvedl Kalousek a dodal, že ODS navrhuje velké množství rozpočtových impulzů, které zvyšují deficit, a také významné zasahování státu do ekonomiky- "A to je program slušné zdrženlivé sociální demokracie," uzavírá Kalousek.

www.parlamentnilisty.cz