Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Odjeďte na dovolenou s čistou hlavou

Odjeďte na dovolenou s čistou hlavou
zdroj: ThinkStock

Zatímco školou povinným začíná nejoblíbenější část roku, my dospělí často zapomínáme, že léto by mělo patřit příjemnějším věcem, než jsou pracovní povinnosti a nezaplacené složenky. Jak ale uniknout starostem, které nehledí na kalendář?

Obvyklý recept radí sebrat se a odjet alespoň na týden pryč. K moři, nebo klidně jenom na Mácháč či na Šumavu. Ať už strávíte dovolenou kdekoli, očekává se, že tam takzvaně „vypnete“. Jenomže to se snadno říká někomu, koho nepálí finance nebo jiné, například rodinné trable.

Naštěstí existují i spolehlivé způsoby, jak ještě před dovolenou řadu problémů vyřešit a užít si své zasloužené volno bez starostí. Stačí si najít pár minut a věnovat je srovnávacímu webu Srovnam.cz, zaměřenému na trh s energiemi. Unikátní internetový srovnávač se obejde bez registrace, bez nutnosti zadávat jakékoli osobní informace a dokonce ani nepotřebuje, abyste znali přesnou výši záloh, které platíte za plyn nebo elektřinu.

Na hlavní stránce stačí zadat PSČ vašeho odběrného místa, místo záloh klidně jen odhad spotřeby nebo využití energií a dál už si to chytrý systém převezme za vás. V přehledné tabulce vám setřídí dostupné nabídky podle jejich celkové ceny, ale tím jeho schopnosti nekončí. Kromě ceny totiž u dodavatelů rozhodují také nabízené smluvní podmínky. Cenově výhodnější nabídka s sebou může nést nepříjemné sankce nebo ji nabízí dodavatel, který není nositelem etického kodexu, vydávaného Energetickým regulačním úřadem.

Nejférovější dodavatel roku 2017

Na Srovnam.cz vás už ale dlouho upozorňujeme na to, že neméně důležité jsou i podmínky, za jakých tuto cenu získáme. Na trhu ovšem existují desítky dodavatelů plynu a elektřiny a je nám jasné, že pro běžného spotřebitele je mnohdy takřka nemožné se ve všech nabídkách zorientovat. A proto je tu výzkum Nejférovější dodavatel energií roku 2017! Na jeho výsledky se můžete podívat na našem blogu a zjistit tak, kteří z dodavatelů energií myslí na věci, které jejich zákazníci považují za nejdůležitější.

Právě v tomhle všem se díky srovnávači snadno zorientujete, a pokud vám do oka padne některá z vypsaných nabídek, Srovnam.cz vám pomůže i s jejím sjednáním. Úspora, které lze přechodem k výhodnějšímu dodavateli dosáhnout, přitom není zanedbatelná, naopak! Pár minut na srovnávacím webu vám snadno ušetří tisícové částky a to už jsou peníze, které se hodí nejenom o prázdninách...

Zdroje:
Inzerce