Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Odborník odkrývá údajný ministerský talent Karolíny Peake

Odborník odkrývá údajný ministerský talent Karolíny Peake
zdroj: Mediafax

TÝDEN V MÉDIÍCH Nejšťavnatějším soustem pro sdělovací prostředky byla v uplynulém týdnu vicepremiérka Karolína Peake, která se nechala nominovat na post ministryně obrany. Mediální odborník Petr Žantovský upozorňuje na její propojení s koaliční TOP 09, a proto se ani nediví, kde najednou předsedkyně LIDEM objevila talent pro resort obrany.

Při ohlédnutí za uplynulým týdnem ve sdělovacích prostředcích se mediální odborník Petr Žantovský nemůže vyhnout povídání na téma vicepremiérky Karolíny Peake, která se podle něj stala odbornicí na vše na světě. „Je potěšitelné vidět, že máme mezi dnešními mladými politiky takové šikovné lidi, kteří rozumí úplně všemu a jsou schopni vykonávat ministra pro cokoli, tedy i pro obranu,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz s neskrývanou ironií Petr Žantovský.

Ve stejném tónu „oceňuje“, s jakou obětavostí se tato dáma pouští do úkolů, které byly zcela zjevně nad síly jejích předchůdců. „Myslím, že vyjadřuji názor většiny národa, když řeknu, že se velmi těšíme na výkony paní Peakeové na ministerstvu obrany. Potud ironie, teď vážně. Už minule jsem říkal, že finta s Vondrou není náhodou a že na obranu nepůjde nikdo z ODS. Bylo zjevné, že předpolí, které na obraně potřebovali lidé z TOP 09, zejména pan Kalousek, muselo pochopitelně nabrat podobu obsazení toho postu někým lépe komunikativním,“ podotýká Petr Žantovský.

Cesta od Kalouskova Severy až po bok Karolíny Peake

Na důkaz této hypotézy zmiňuje postavu, o níž mu napsal Petr Havlík, bývalý mluvčí Občanského fóra, zakladatel ODS a nyní předseda strany OBČANÉ.CZ. „Jde o jistého Pavla Kotrbu, což je podobně talentovaný člověk jako paní Peake. Pan Kotrba začínal u lidovců jako poslanecký asistent Pavla Severy, což je dnešní šéf aparátu TOP 09 a blízký spojenec pana Kalouska a také přítel bývalého náměstka na obraně pana Kopřivy,“ předává Petr Žantovský získané informace.

Zdroje: