Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

Odborář Dufek směrem k politikům: Nadešel váš čas, odejděte!

Odborář Dufek směrem k politikům: Nadešel váš čas, odejděte!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Na konci června se zdálo, že to bude akce odborů, o které se bude dlouho mluvit a která politiky zabolí. Už jen název Ulov si svého politika totiž mohl napovídat o mnohém. Nakonec šlo o protest zhruba 500 až 1000 odborářů, při kterém tekla krev, ovšem umělá, bouchaly dělobuchy a vzduchem létala ostrá slova.

Na "bidýlko" do Poslanecké sněmovny se odboráři nakonec vůbec nedostali. Sto metrů před sněmovnou je totiž zastavily zátarasy.

Skutečně se báli?

"Poslanci se podělali, měli strach, proto nechali zátarasy postavit. Báli se. Dokonce i Kalousek šel zadním vchodem," okomentoval průběh protestu a hlavně jeho finální část šéf Asociace svazu odborů Bohumír Dufek. Přesto, jak přiznal, byl s průběhem akce v podstatě spokojený.

"Očekávali jsme včera tak zhruba 800 lidí, a to se naplnilo, při průchodu Prahou nás bylo v jeden moment určitě i tisíc. Nechtěli jsme blokovat metropoli, jen jsme chtěli ukázat, že ve svých aktivitách proti navrhovaným vládním reformám nemíníme polevit," dodal dále Dufek.

Vysvětlil, že účel protestu byl tedy až na malé nedostatky naplněn, protože jeho součástí bude i přímý tlak na poslance v jednotlivých regionech, kteří lidi v jednotlivých místech zastupují, poněvadž si je zvolili.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.