Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

O lékařích bez Klause. Prezident na bezpečnostní radu nejde

O lékařích bez Klause. Prezident na bezpečnostní radu nejde
zdroj: Mediafax

V úterý se sejde Bezpečnostní rada státu kvůli současné krizi ve zdravotnictví. Podle informací serveru ParlamentníListy.cz na ní ale velmi pravděpodobně nedorazí prezident republiky Václav Klaus, který má zákonné právo se jí účastnit.

Rada má řešit odchody lékařů a hledat krizový plán, aby nezkolabovala zdravotní péče. Ministr zdravotnictví Leoš Heger z TOP 09 má navíc dle zdrojů z ministrova okolí stále podporu prezidenta Klause, který ho prý vyzval, aby odborům neustupoval ani o píď.

Podle Klause by měl být Heger ještě důraznější

Klaus Hegerovi vyjádřil podporu ve sporu s odboráři již dříve, jak informovaly ParlamentníListy.cz. „Máme tady zase konečně ministra nové vlády. Já doufám, že tady dnes posílí na duchu i na těle a bude o to silnější v boji s těmi nezodpovědnými a arogantními jedinci, kteří prostě nemají nárok na to, aby svůj boj vyhráli," řekl Klaus na zahájení Jazzu na Hradě 26. ledna směrem k ministru Hegerovi a nebylo pochyb, koho prezident míní těmi „nezodpovědnými a arogantními jedinci".

„Myslím, že se k tomu nedá už říct nic nového. Já v tomto smyslu stojím na straně pana ministra Hegera a jestli bych něco ještě řekl, tak mám pocit, že by měl být ještě daleko tvrdší," sdělil prezident ParlamentnímListům.cz k aktuální situaci ve zdravotnictví minulý čtvrtek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz