Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Nulový intelekt a kreativita? Kníže ani Drábek nevěří vlastním uším

Nulový intelekt a kreativita? Kníže ani Drábek nevěří vlastním uším
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Sobotní Nečasův výrok o nulové intelektuální aktivitě jeho vlády prý může být omluvou za nepopulární škrty před volbami. Zároveň ale může být vymezením se proti stroze úřednickému stylu Nečasova největšího vládního rivala Kalouska.

„Kreativita, přemýšlení, intelektuální výkon, ten je zatím nulový." Tuto větu použil o víkendu premiér Petr Nečas k charakteristice dosavadních úsporných kroků svých ministrů. Pochopena může být mnoha způsoby. Podle politologa Jana Bureše i jako předvolební snaha postavit ODS do jiného světla. Hlavně pak v porovnání s TOP 09.

Úředník Kalousek versus koncepční Nečas

„Musíme si uvědomit, že ODS nyní působí jako nejméně aktivní strana koalice, alespoň dle mínění veřejnosti. Mnohem více jsou zatím vidět ministři Kalousek, Bárta a John," řekl ParlamentnímListům.cz politolog Jan Bureš. Nečas tak prý stojí před složitým úkolem. Musí na ODS opět upozornit a zároveň se vymezit vůči TOP 09, která má v současné době poněkud navrch. Podle agentur SC&C a SANEP topka předstihla v preferencích stranu modrého ptáka.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz