Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Nikdy jsme ODS na ruku nešli. Je to pomluva, zlobí se komunisté

Nikdy jsme ODS na ruku nešli. Je to pomluva, zlobí se komunisté
zdroj: Mediafax

Komunisté odmítají útoky pražského lídra ČSSD Jiřího Dienstbiera mladšího. Ten tvrdí, že KSČM v pražském zastupitelstvu a také v kontrolním výboru v minulosti často "kryla záda ODS" a hlasovala mnohdy tak, jak ODS žádala. Totéž tvrdí i zástupci TOP 09.

Roztrubují to především ti, co měli zájem se prosadit v představenstvech městských firem," hájí se ale komunističtí zastupitelé.

O post šéfa kontrolního výboru se asi svede na pražské radnici tuhý boj. Výbor by chtěla vést TOP 09, ale ani komunisté se nevzdávají křesla, které drželi ve svých rukách již od roku 1993 s výjimkou let 1998 až 2002, kdy výbor vedla Unie Svobody. Do čela chce KSČM prosadit Lubomíra Ledla. Jenže to budou mít i s tímto neznámým jménem těžké, strefuje se do nich totiž nyní kdekdo.

Naposledy si pusu na špacír pustil v Otázkách Václava Moravce pražský lídr ČSSD Jiří Dienstbier mladší. „Na našem klubu nezaznělo, komu bude nabídnuto křeslo šéfa kontrolního výboru. Já považuji za legitimní, aby to byla nejsilnější opoziční strana (TOP 09). Praxi, která tu v minulosti byla - tedy že komunisté díky uvolněnému křeslu předsedy kontrolního výboru jistili ODS záda, když bylo potřeba dodat nějaké hlasy - považuji za nešťastnou," konstatoval Dienstbier.

Celý článek na ParlamentniListy.cz