Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Nečasovi věštba nevychází. Auta rozvážejí školám maturity

Nečasovi věštba nevychází. Auta rozvážejí školám maturity
zdroj: Mediafax

Premiér Petr Nečas šestisetmilionový projekt státních maturit v létě odepisoval. Nyní se školy připravují na generálku a za tři čtvrtě roku dostanou s největší pravděpodobností testy naostro.

Letní prázdniny dočasně zpříjemnil středoškolákům premiér Petr Nečas (ODS). Podle mě se státní maturity nakonec zruší, řekl na červencové tiskové konferenci k „obávané" státní zkoušce její kritik. Radost mezi studenty ale trvala jen do konce prázdnin, kdy vláda řekla, že se čtrnáct let připravovaný projekt spustí. A sice už tento školní rok.

Od tohoto týdne školy dostávají zadání k testům nanečisto a na jaře, což premiér nepředpokládal, bude přes sto deset tisíc maturantů skládat státní zkoušku naostro. A to i přes jistý odpor ministrů ODS, kteří zdržením se hlasování umožnili koaličním partnerům maturitu ve vládě hladce prosadit.

„Premiér se ani při svých mediálních vystoupeních netajil výhradami zejména k organizaci zkoušky a technickému zajištění. V tomto smyslu se názor premiéra nezměnil," sdělil serveru ParlamentníListy.cz premiérův mluvčí Martin Kupka.

Celý článek na ParlamentniListy.cz