Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Návštěvnost vyškovského akvaparku byla loni nejvyšší za víc než 15 let

Návštěvnost vyškovského akvaparku byla loni nejvyšší za víc než 15 let
zdroj: Mediafax

Návštěvnost vyškovského akvaparku byla loni nejvyšší za posledních více než 15 let, navštívilo jej přes 267.000 lidí. Je to asi o 4000 více než předloni. Město o tom informovalo na webu. Návštěvnost v posledních dvou letech překonává i dobu před covidem, v roce 2019 přišlo asi 15.000 lidí méně. V covidových dvou letech to bylo kolem 120.000 lidí.

"Přes čtvrt milionu návštěvníků je vynikající číslo. Akvapark láká všechny věkové kategorie: aktivní sportovce, seniory či rodiny s dětmi vnímající areál jako formu zábavy. Pokud se podíváme na celková čísla za krytý i letní areál, přes 260.000 návštěvníků za rok se organizace dostala kromě loňska za posledních 15 let ještě předloni a pak v roce 2009," uvedl místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL).

Město do areálu každoročně investuje, loni šlo o výměnu částí vzduchotechniky. Poruchy a výměny technologických částí vzduchotechniky totiž zástupci Správy majetku města Vyškova řešili opakovaně. Systém je starý přes 20 let, nestíhá měnit vzduch v objektu. "Vzhledem k finanční náročnosti jsme se rozhodli jít cestou postupných kroků. Druhou ze dvou největších jednotek jsme tak nechali vyměnit právě loni. Komplikaci představovalo její umístění v objektu. Jednotku nešlo vyměnit bez demontáží okolních technologií, bourání stavebních otvorů a skládání jednotlivých částí vzduchotechniky na místě strojovny,“ vyjmenoval ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík. Správa majetku se o areál stará.

Vyškovský akvapark funguje přes 20 let, vznikl přestavbou z původního krytého bazénu, který byl postaven před desítkami let v takzvané akci Z. V 90. letech byl areál v havarijním stavu a hrozilo jeho uzavření. Akvapark byl jedním z prvních zařízení svého druhu na jižní Moravě. Je v něm například krytý bazén, masážní lavice, chrliče vody, několik vířivek, vodní hřib, pro nejmenší bazének v podobě hradu. Navštěvují jej nejen lidé z Vyškovska, ale i okolních regionů.

Zdroje: