Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Návrat k bolševismu! Renč silně na obranu Dejdara

Návrat k bolševismu! Renč silně na obranu Dejdara
Filip Renč s Milošem Zemanem | zdroj: Mediafax

Scenárista Jiří Stránský a režisér seriálu Zdivočelá země Hynek Bočan odsoudili herce Martina Dejdara kvůli jeho záměru volit ve druhém kole prezidentských voleb Miloše Zemana. Stránský i Bočan to uvedli ve společném prohlášení, kde nepřímo Dejdarovi vzkazují: „Skončili jsme s ním, či spíš on s námi." Nad jejich slovy ale kroutí hlavou režisér Filip Renč. „Jejich unáhlenou reakci, navíc hysterickou a hloupou, v jejich věku nechápu,“ uvedl Renč.

Co se to děje na kulturní scéně, že kvůli veřejně vyslovené podpoře Miloše Zemana létají takové hromy a blesky? To, že herec Martin Dejdar podporuje a také bude volit Miloše Zemana, bylo známé už z jeho prohlášení na Zemanově webu. Tam již před časem uvedl: „Mne se nejvíc líbí Miloš Zeman. Jeho působení v politice mi bylo vždy sympatické."

Sympatie ostatně neskrýval ani nyní a to třeba při křtu DVD Zdivočelá země, kde řekl, koho bude volit: Miloše Zemana. Jenže to se velmi dotklo tvůrců seriálů Zdivočelá země.

„Člověk, který po sedmnáct let všude říkal, jak mu Antonín Maděra změnil život a myšlení a všechny názory, svou volbou pana Zemana jen potvrzuje, že všechno, co o Zdivočelé zemi říkal, byly jen kecy," uvedli ted´spisovatel a scenárista Jiří Stránský a režisér seriálu Zdivočelá země Hynek Bočan ve vyjádření, které poslali do redakce Lidových novin v neděli. Jenže reakce od samotného Dejdara na sebe nenechala dlouho čekat.

Zdroje: