Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Nastavte zápěstí, přichází smartwatch. Již příští středu

Nastavte zápěstí, přichází smartwatch. Již příští středu
Chytré hodinky Samsung (ilustrační foto) | zdroj: www.freshlytechy.com

Pokud jste si již zvykli na chytré telefony i tablety, můžete příští týden dostat nový technologický impuls. Na příští středu je totiž naplánováno odhalení nových chytrých hodinek, tzv. smartwatch od Samsungu. Na svých stránkách o tom informoval server dr.dk.

Uvedením hodinek od Samsungu symbolicky začne boj mezi nimi a produktem ve stejné kategorii od Applu, od kterého si druhá jmenovaná společnost slibuje milionové prodeje příští rok. Detaily o chystaných chytrých hodinkách, které představují zcela nový fenomén na poli spotřební technologie, pronikaly na veřejnost postupně již během minulých měsíců. Teprve na tiskové konferenci příští týden si však veřejnost bude moct prohlédnout finální produkt od Samsungu, údajně pod označením Galaxy Gear, a dozvědět se o něm všechny technické detaily.

Podle dohadů budou hodinky ve skutečnosti představovat malý přenosný počítač s 2,5 palcovou obrazovkou, malou zabudovanou kamerou a až 8GB úložného prostoru, který bude možné využít například na hudbu nebo fotografie. Samsung však se svými hodinkami není na trhu úplně první. Jednodušší produkty již dříve představila například společnost Sony, kromě hodinek od Applu se pak představí ještě LG a Microsoft.

Odborníci očekávají, že chytré hodinky na trhu rychle zdomácní a stanou se běžným produktem již během několika pár let. Otázkou tak zůstává pouze to, co všechno budou tyto malé počítače umět.

Zdroje:
dr.dk