Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Národe, oslavuj, zemřel nepřítel lidu, hlásá Svaz mladých komunistů

Národe, oslavuj, zemřel nepřítel lidu, hlásá Svaz mladých komunistů
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Národe, oslavuj! Zemřel nepřítel lidu Václav Havel! Právě to píše aktuálně na svých webových stránkách Svaz mladých komunistů Československa. Podle jejich šéfa Lukáše Kollarčíka se Češi snaží Havlovy smrti využít k vytvoření kultu osobnosti. Zcela nesmyslně.

Proč však komsomolci vytáhli po smrti proti? „Úmrtí Václava Havla vyvolalo obrovskou propagandistickou vlnu kolem jeho osobnosti. Objevuje se spousta povšechných informací, které mají vyvolat dojem obrovského zármutku českého národa ze skonu Václava Havla. To neodpovídá realitě. Připadá nám to jako nemístná komedie a snaha využít tohoto úmrtí k vytvoření kultu osobnosti,“ uvedl Lukáš Kollarčík, předseda Svazu mladých komunistů Československa, který působí také jako zastupitel města Luhačovice, pro ParlamentníListy.cz.

V pondělí prezident republiky Václav Klaus podepisoval kondolenční knihu k úmrtí Václava Havla a vláda bude jednat o stanovení termínu vyhlášení státního smutku. Aktivity mladých komunistů odmítl Pražský hrad komentovat. „Na takové věci nebudeme reagovat ani je nijak komentovat,“ uvedl redakci Petr Macinka z tiskového odboru kanceláře prezidenta republiky.

Exprezident byl prý největším zrádcem českého lidu

Mladí komunisté údajně chtěli jen vytvořit svým sdělením na webu protiváhu a lidi vyburcovat. Umístili tu i letáky, na kterých označují exprezidenta Havla za zrádce lidu. „Není překážkou, aby tyto letáky byly rozšiřované mezi známými a přáteli. Jenom k tomu, aby byly umístěny na webu, vytvořené nebyly,“ podotkl dále pro ParlamentníListy.cz Kollarčík.

„Havel patří mezi největší zrádce lidu poslední doby, má to být apel na lidi, aby začali přemýšlet a nenechali se vláčet reportážemi v televizi a v novinách. Byl spoluviníkem bombardování Jugoslávie a tím se podílel na smrti spousty nevinných civilistů,“ dodal.

Více čtěte na ParlamentníListy.cz