Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Na lyže i na pláž. Češi v zimě cestují stále více

Na lyže i na pláž. Češi v zimě cestují stále více
zdroj: tisková zpráva

Po obavách z cestování v první polovině roku 2016, zažil loni cestovní ruch silné oživení. Tento trend pokračuje i v letošním roce. Zájem je o všechny typy zájezdů do zahraničí. V současné době lidé nejvíce vyráží na lyžařské pobyty nebo na prosluněné pláže do exotiky.  

Podle průzkumu NMS Češi stále více cestují. Jen ERV Evropská pojišťovna jich každoročně pojistí téměř milion. V současné době pojišťovny evidují nejvyšší zájem o pojištění na hory a do exotických zemí. Trendem posledních let je zájem o individuální zájezdy, kdy si lidé přizpůsobují dovolenou svým pracovním možnostem. Meziročně stoupají i náklady na cestování. Většina Čechů na dovolené totiž využívá servis hotelového ubytování a velmi často sáhnou po stravování formou all-inclusive. Celkově si Češi dopřávají vyšší standard dovolené a kladou důraz na kvalitní služby.

Na hory nebo na pláž

Každá zahraniční cesta ale vyžaduje nutnou přípravu. Během balení bychom neměli zapomenout zejména na kvalitní cestovní pojištění. Pokud totiž vyrážíme na hory, je nutné si uvědomit, že lyžovaní patří mezi nejrizikovější sporty. Každý třetí úraz z lyží je vážný, horské služby každoročně vyjíždějí ke stovkám případů a škody se šplhají do milionů korun. Při lyžování v zahraničí se navíc nemůžeme spolehnout na Evropský průkaz zdravotního pojištění, tedy na tzv. EHIC kartu, protože tu lze uplatnit jen ve státních zdravotnických zařízeních. Většina klinik v horských oblastech je ale soukromá.

Svá rizika má i cestování do slunných exotických zemí. Řada ostrovních destinací sice nabízí množství pohádkových resortů, ale chybí zde kvalitní zdravotní infrastruktura. V případě komplikací jsou proto pacienti často převáženi letecky do nemocnic na pevninu.

Kvalitní pojištění je během cest do zahraničí nezbytností

Na požadavky cestovatelů musí reagovat cestovní kanceláře i pojišťovny. S novými trendy, kdy stoupá zájem o individuální zájezdy, nabízí ERV Evropská pojišťovna celoroční pojištění „MultiTrip“, které zajistí komplexní pojistnou ochranu, ať už se vydáte kamkoli během roku. Klienti ocení zejména jednoduchost při jeho sjednávání a administraci. Veškeré informace k pojistce, kontakty na asistenční službu, či trezor osobních i cestovních dokladů totiž snadno naleznou v mobilní aplikaci „Moje Evropská“. Pokud vyrážíte do zahraničí alespoň třikrát za rok, celoroční pojištění vám zároveň ušetří peníze, protože jeho cena odpovídá zhruba třem jednorázovým pojištěním. V rámci MultiTripu není počet cest během roku omezen a každá z nich smí trvat až 45 dní. O bezpečí v zahraničí se stará non-stop asistenční služba v češtině, kterou ERV Evropská řídí přímo ze své centrály v Praze. Pojišťovna dále provozuje i celosvětovou síť Euro-Center, která pomáhají v nouzi přímo v místě pobytu.

Zdroje:
Inzerce