Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Michálek kontaktoval premiéra. Jak v kauze Drobil figuruje Nečas?

Michálek kontaktoval premiéra. Jak v kauze Drobil figuruje Nečas?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Deník MF DNES má ve čtvrtek zveřejnit další informace ke kauze Drobil. Týkat se mají i samotného premiéra Petra Nečase. ParlamentnímListům.cz to sdělil šéfredaktor listu Robert Čásenský.

Kauza kolem ovlivňování tendrů na ministerstvu životního prostředí bude mít zajímavé pokračování. Jak se ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit přímo od šéfredaktora listu Roberta Čásenského, ve čtvrtek vyjdou v deníku další citlivé informace.

Tentokrát se mají týkat samotného premiéra Petra Nečase. Jeho jméno ostatně figuruje i ve středeční první „porci" kauzy, která se až nepříjemně podobá situaci z roku 1997. I tehdy vládní ODS čelila skandálu s černým financováním svých výdajů.


Zděšení na Úřadu vlády

Šéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek, který předal zvukové záznamy, dokazující ovlivňování státních zakázek na MŽP novinářům, se totiž Nečase podle všech dosavadních informací pokoušel na kauzu upozornit. Michálkovo přehlížení hierarchie mu vyčítá i odstupující ministr Drobil, přičemž na nahrávkách hovoří o rozčilení premiéra Nečase z nastalé situace, kdy měl Michálek z nějakého důvodu vyděsit i Úřad vlády.

Celý článek na ParlamentniListy.cz