Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Marksová chce do médií. Ministerstvo kvůli tomu vypsalo skoro půlmilionový tendr

Marksová chce do médií. Ministerstvo kvůli tomu vypsalo skoro půlmilionový tendr
Ministryně Marksová tvrdí, že o zakázce, která ji měla dostat do médií, nic neví | zdroj: Profimedia

Ministerstvo práce a sociálních věcí zaplatí 466 tisíc, aby se jeho šéfka Michaela Marksová dostala do médií. Resort hledá firmu, která ministryni protlačí do pravidelných živých vstupů v pořadu Události ČT. Marksová tvrdí, že o vypsaném tendru nic neví. Se zprávou přišel portál iDnes.cz.

Tendr vypsalo ministerstvo 22. dubna. Zájemci mohou předkládat své nabídky do 4. května. V příloze k výběrovému řízení je uveden seznam médií, kam by vítězná PR agentura měla dostat ministerstvo. Zájem je hlavně o veřejnoprávní prostor.  

Ministerstvo od vítěze tendru čeká mimo jiné, že zajistí pravidelnou distribuci tiskových zpráv do médií a ve veřejnoprávních médiích prosadí pravidelné rozhovory s odborníky na sociální práci.

"Završením celé komunikační kampaně by mělo být vystoupení ministryně práce a sociálních věcí dne 19.5.2015 v hlavním večerním zpravodajství České televize," píše se v dokumentu ministerstva.

Nad podmínkami zakázky kroutí hlavou specialisté na PR, které oslovil web iDnes.cz. "Takto formulovanou státní zakázku jsem ještě neviděl. Vyžadovat jako povinné plnění konkrétní reportáže v konkrétních médiích, dnech, časech a dokonce stopáži je absurdita a je to zcela extrémní," uvedl předseda etické komise Asociace PR agentur (APRA) Vladimír Bystrov.

Není vyloučené, že jde o akci horlivých úředníků z ministerstva. Ministryně tvrdí, že o ničem neví. "Nevím přesně, o co se jedná. Neznám detaily zadání zakázky, a nemohu se k nim proto vyjádřit," reagovala Marksová. Kvůli podivné zakázce se o víkendu bude konat porada ministerstva, kde se rozhodne, zda absurdní soutěž neukončit. 

Zdroje: