Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Limity cestovního pojištění vám život nezachrání, kvalitní lékařské služby ano

Limity cestovního pojištění vám život nezachrání, kvalitní lékařské služby ano
zdroj: tisková zpráva

Hledíte při výběru cestovního pojištění hlavně na výši limitů plnění pojistky? Mnohem víc rozhodující je kvalitní lékařská péče poskytnutá v terénu, kdy pomoc potřebujete rychle a kvalitně. Jak si vybrat správnou pojišťovnu pro cestovní pojištění?

Většina lidí při výběru cestovního pojištění hledí zejména na výši limitů léčebných výloh. V současné době pojišťovny na trhu nabízí v tomto směru téměř shodné parametry. Klíčová je tedy kvalita poskytovaných služeb, zejména asistenční služby.

Cestovní ruch v posledních dvou letech rekordně roste. Každoročně do zahraničí vycestuje na 7 milionů Čechů a pojišťovny řeší desetitisíce škod. Podle statistik ERV Evropské pojišťovny se Češi nejčastěji potýkají se zažívacími potížemi, ORL problémy či úrazy končetin, zejména vazů. Nejvíce škod pak pojišťovna eviduje z Egypta, Řecka a Bulharska.

Jak správně zvolit cestovní pojištění

Při výběru cestovního pojištění je nutné si dopředu promyslet, jaké aktivity budeme na dovolené provádět. Pokud se vydáme na pobytový zájezd, který chceme trávit odpočinkem na pláži a poznáváním okolí hotelu, bude nám stačit základní cestovní pojištění, které je určené pro tento typ zahraniční cesty. Pokud ale víme, že budeme chtít prožít aktivní dovolenou spojenou například s potápěním, je nutné k cestovní pojištění přizpůsobit charakteru pobytu.

Většina lidí bohužel nešťastně vybírá cestovní pojištění pomocí internetových srovnávačů a za hlavní kritérium považují výši limitů léčebných výloh. V současné době pojišťovny na trhu nabízí srovnatelné parametry v oblasti limitů. Značně se ale liší úroveň poskytovaných služeb. Důležitá je zejména kvalitní asistenční služba.

Jak poznat kvalitní asistenční službu?

Dle lékařů, odborníků na cestovní ruch i cestovní pojištění musí být asistenční služba zejména kdykoli k dispozici. Velmi důležitá je znalost místního prostřední, ve kterém si klient potýká s potížemi. Specialisté z asistenčního střediska také apelují na všechny cestovatele, aby se na asistenci obrátili ihned po vzniku komplikací. S výběrem kvalitní asistenční služby nám pomohou i reference a uživatelské recenze, které nalezneme na internetu. Pokud při výběru pojištění něčemu nerozumíme, je dobré do pojišťovny zavolat a zeptat se, jak nabízené služby fungují.

ERV Evropská pojišťovna má vlastní non-stop asistenční službu, která je řízena přímo ze sídla pojišťovny v Praze. Její tým tvoří více než 100 profesionálně vyškolených specialistů, kteří hovoří osmi jazyky, samozřejmě včetně češtiny. Celý proces začíná u vyškolených asistenčních koordinátorů, kteří mají na starost celkový průběh případu. Vážnější případy řeší supervizoři ve spolupráci s lékaři, zdravotními sestrami a transportním týmem.

Pokud tedy dojde k potížím, převezmou asistenční lékaři dohled a kontrolu nad celým průběhem léčení. V případě potřeby zprostředkují tlumočníka nebo vyřídí veškeré formality ve chvíli, kdy budeme kvůli léčení nuceni prodloužit pobyt v zahraničí. Díky přehledu o nákladech a zdravotním stavu pacienta pak může pojišťovna poskytnout platební garanci zdravotnímu zařízení, takže klient nemusí na místě nic platit. Samozřejmostí je péče i po návratu domů, kdy asistenční služba poradí, jak postupovat při řešení likvidace škody.

asistence-488x275 zdroj: tisková zpráva

K zajištění té nejvyšší kvality dále skupina ERV provozuje mezinárodní sít asistenčních Euro-Center, díky kterým poskytuje nepřetržitý servis po celém světě. Zástupci ERV Evropské také pravidelně osobně kontrolují zdravotnická zařízení v nejnavštěvovanějších turistických destinacích, aby asistenční služba vždy mohla zajistit tu nejkvalitnější lékařskou péči.

Zdroje:
Inzerce