Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Lessy: Detaily kauzy Drobil neznám, ale důvěřuji šéfovi ÚOKFK

Lessy: Detaily kauzy Drobil neznám, ale důvěřuji šéfovi ÚOKFK
zdroj: Mediafax

Předseda vlády Petr Nečas v nedělním pořadu Otázky Václava Moravce opět rozvířil kauzu uzavřeného vyšetřování případu Drobil, když vyjádřil pochybnosti o roli policejního prezidenta. Petr Lessy zareagoval s tím, že věc nepovažuje za uzavřenou a chystá se na schůzku s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem.

Policie v pátek zastavila vyšetřování na popud státního zastupitelství. Ředitel protikorupční policie Tomáš Martinec se však v tiskové zprávě ohradil, že nesouhlasí se stanoviskem dozorující státní zástupkyně.

"Já nevím, jestli si to samé myslí například konkrétní policista, který ten případ šetřil. Já nevím a nesmím vědět, co je napsáno v konkrétním spise, zda se to vyšetřování někam posunulo nebo neposunulo, zda on pouze plní nějaký pokyn nebo neplní. To nevím já a mimochodem by neměl ani pan policejní prezident," vyjádřil pochybnosti Nečas a dále pokračoval v útoku na šéfa policie.

"Zdá se mi, že si zkrátka policejní prezident Petr Lessy nepřeje vyšetřování Víta Bárty a naopak chce vyšetřovat Pavla Drobila," uvedl u Moravce premiér. Lessymu vzkazuje, že by se víc než korupčními kauzami měl zabývat dopravou.

Rozčílený Lessy: To v žádném případě

"Já jsem byl v době vysílání pořadu na cestě a premiérova slova jsem neslyšel, nicméně v žádném případě nemám detailní informace z kauzy Drobil," ohradil se v reakci na premiérova slova pro ParlamentníListy.cz Petr Lessy.

Policejní prezident dále vyzdvihl důvěru, kterou chová k vlastním lidem. "Měl jsem schůzku s ředitelem protikorupční policie Martincem a naprosto mu v jeho úsudku důvěřuji. Když on nesouhlasí se závěrem státního zastupitelství, tak já také, a opakuji, neznám detaily," uvedl Lessy. Podle něj se však nesouhlasné stanovisko policie se stanoviskem státního zastupitelství netýká jen korupčních kauz.

Celý článek na ParlamentniListy.cz