Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Langer: Nečas se mnou konzultuje a John to nezarazí

Langer: Nečas se mnou konzultuje a John to nezarazí
zdroj: Mediafax

Přestože si policejní prezident Oldřich Martinů naklonil přízeň prezidenta Václava Klause a pravděpodobně i premiéra Petra Nečase, jeho setrvání ve funkci je stále nejisté.

Podle informací týdeníku Respekt se John v minulých týdnech několikrát sešel s premiérem Petrem Nečasem a nabídl mu jména svých kandidátů. Při opakovaných schůzkách prý nabídl mimojiné i jméno šéfa rozvědky v USA Jana Berouna. Premiér to popírá.

Bolševický tón

Minulý týden přinesla zase MF informaci, respektive stížnost ministra vnitra Radka Johna na tajné schůzky mezi předsedou vlády a bývalým ministrem vnitra Ivanem Langerem. Langer měl a stále má podle tvrzení Johna ovlivňovat Petra Nečase a radit mu v oblasti chodu resortu vnitra.

,,Ano, je to pravda, máme s Petrem Nečasem dohodu, že v případě potřeby konzultujeme záležitosti okolo resortu vnitra. Já ale odmítám bolševický tón pana Johna. Je to prostě naše věc a ani předseda vlády ani já si nenecháme diktovat, zda, kdy a kvůli čemu se máme scházet," sdělil ParlamentnímListům.cz Ivan Langer.

Celý článek na parlamentnilisty.cz