Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Kuriózní nemocnice pro neživé pacienty

Kuriózní nemocnice pro neživé pacienty
O opravení plyšáků je velký zájem | zdroj: Profimedia

Vskutku netradiční zdravotnické zařízení mají v Číně. Jeden tamní senior si totiž otevřel nemocnici pro plyšáky. A dveře se u něj netrhnou! 

Dvaasedmdesátiletý Ču Po-ming má onu "nemocnici" doma, ve svém bytě v Šanghaji. Je v ní jeden jediný lékař - on sám - a léky ani skalpely tam nenajdete. Místo toho v bytě leží pomůcky k šití a tkaní, jejichž prostřednictvím dostávají nový život odrbaní, staří plyšáci. 

Po-ming si na nezájem o své služby nemůže stěžovat. Měsíčně precizně opraví dvě až tři hračky, cena za jeden odborný zákrok se pak pohybuje kolem 140 dolarů a zakázek má dost. Opravnu provozuje už tři roky. 

Původně to přitom nevypadalo, že by mohl někdy dělat něco takového. Když byl mladší a kupoval plyšáky svým dětem, tak potomci s jejich opravou příliš spokojeni nebývali. Zkusil tedy několik dalších metod, načež vypiloval techniku a plyšáky k němu začali nosit i lidé z okolí. Nyní jeho péčí procházejí i hračky ze vzdálených domácností. Základy těchto dovedností se nicméně naučil už jako dítě. 

Zdroje:
Profimedia, http://www.chinadaily.com.cn