Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Kriminalita, drogy, patologické jevy. Černý Most v Praze je plný násilí

Kriminalita, drogy, patologické jevy. Černý Most v Praze je plný násilí
zdroj: Profimedia

V posledních měsících podle Dělnické strany sociální spravedlnosti začali být na pražské sídliště Černý Most systematicky sestěhováváni nepřizpůsobiví jedinci, často romské národnosti. V důsledku čehož se prý v lokalitě značně zhoršila situace ohledně kriminality, drog a dalších sociálně patologických jevů.

"Drzost a napadání starousedlíků se bohužel stalo běžnou normou chování nepřizpůsobivých na tomto jinak architektonicky krásném sídlišti. S napadením z řad cikánského etnika se měli možnost setkat zhruba před dvěma měsíci i naši kamarádi. Když naši lidé napomenuli v nočních hodinách cikány za hlasité provozování hudby a požádali je o její ztišení, tak byli napadeni skupinou cikánů, která však naštěstí v tomto případě přecenila své možnosti. Mnozí další starousedlíci bohužel takové štěstí neměli," informoval tiskový odbor DSSS.

Jak strana dále uvádí, nemohla nečinně přihlížet tomu, jak stát a policie neplní své povinnosti a rozhodla se uspořádat v dané lokalitě mítink s občany. Cílem má být fakt, aby v Praze nezačaly vznikat ghetta po vzoru těch severočeských. Akce se má konat 26. října a podle organizátorů je řádně nahlášena.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.