Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kováčík: Nebojte se nás, neuděláme stejnou chybu dvakrát

Kováčík: Nebojte se nás, neuděláme stejnou chybu dvakrát
Pavel Kováčik | zdroj: Mediafax

Úspěch v uplynulých krajských a senátních volbách přihrála komunistům a sociálním demokratům sama současná vláda, a to způsoby, jakým se vládní politika vede. „Lidé nás volili v naději, že se poměry změní,“ nechal se slyšet v rozhlasovém pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Pavel Kováčik, poslanec a stínový ministr KSČM pro resort zemědělství.

Kromě přízně voličů kvitoval i fakt, že komunisté zajímají i mladé lidi. Mnoho z nich dokonce prý natolik, že do strany hojně vstupují.

Předseda KSČM Vojtěch Filip několikrát v médiích prohlásil, že cílem jeho strany je budování socialistické společnosti. Co ale znamená socialismus v 21. století? Podle Kováčikových slov je to společnost lidí, kde mají všichni stejné šance a v níž stát poskytuje záruku péče pro sociálně slabší, nezaměstnané a všem, kteří se ocitli v těžké životní situaci.

Návrat do minulost není možný

Neopomněl zdůraznit, že návrat do minulosti není možný, zejména kvůli prohřeškům, kterých se komunistická strana dopouštěla. „Jen blb opakuje stejnou chybu dvakrát,“ podotkl s tím, že budoucnost neleží ve schématech minulosti. „Přísně si hlídáme, aby naše postupy byly demokratické,“ dodal.

Znárodňování komunisté v plánu prý rozhodně nemají, přestože Kováčik přiznává, že pro zlepšení zaměstnanosti by bylo lepší, kdyby existovalo více státních podniků. „Stát je stejně dobrým vlastníkem jako každý jiný,“ míní. Dosáhnout navýšení jejich počtů však komunisté nezamýšlejí vyvlastňováním, ale zakládáním podniků nových, ve vlastnictví státu.

Zdroje: