Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Koncert Paroubkových nepřátel. Uspěli Hašek, Foldyna i Komárek

Koncert Paroubkových nepřátel. Uspěli Hašek, Foldyna i Komárek
zdroj: Mediafax

Delegáti konference ČSSD Ústeckého kraje se přiklonili na stranu Jihomoravského hejtmana Michala Haška. Favorizují ho do čela ČSSD.

Členové ústecké ČSSD nominovali do boje o křeslo předsedy strany Michala Haška. Získal 117 hlasů od 180 přítomných delegátů. Martin Pecina se kandidatury vzal a Bohuslav Sobotka v kraji neuspěl. Informaci ParlamentnímListům.cz sdělil zdroj přítomný na konferenci.

Na místopředsedy strany byli nominováni Marie Benešová a Jaroslav Foldyna. Benešová se těšila znatelně vyšší podpoře. Delegáti rovněž doporučili stranickému sjezdu zvolit čestným předsedou Valtra Komárka.

Předsedou krajského výkonného výboru se stal dosavadní náměstek hejtmana Arno Fišera, získal 140 hlasů. Na tuto funkci byl jediným kandidátem.

Je to signál o proměně, kterou organizace prodělává

"Děkuji za podporu v nominaci na předsedu ČSSD delegátům krajské konference Ústeckého kraje. Společně s nominací Jaroslava Foldyny a Marie Benešové na místopředsedy ČSSD, Prof. Valtra Komárka na čestného předsedu ČSSD a zvolením nového šéfa KVV Arno Fišery, je to významný signál veřejnosti i dovnitř ČSSD o proměně, kterou ústecká krajská organizace ČSSD prodělává," sdělil ParlamentnímListům.cz úspěšný kandidát Michal Hašek.

Celý článek na parlamentnilisty.cz