Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kohout opouští NERV. Jako delfíni před katastrofou. Ostatní nic neví

Kohout opouští NERV. Jako delfíni před katastrofou. Ostatní nic neví
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Ekonom Pavel Kohout odchází z vládního NERVu. Důvody svého odchodu ale nechce sdělit nejenom on sám, ale ani jeho kolegové.

Pro drtivou většinu z nich je Kohoutovo rozhodnutí během 3 měsíců poradní orgán Nečasova kabinetu opustit a již nikdy pro vládu nepracovat zcela novou informací, která zjevně zapadla ve svátečním shonu.

Jediným, kdo o Kohoutově odchodu ví, je Miroslav Zámečník. Blog, na kterém Kohout, zodpovědný v NERVu za boj proti korupci, svůj odchod oznamuje, ale četl pouhou půlhodinu předtím, než jej ParlamentníListy.cz kontaktovaly. S Kohoutem tak ještě o jeho rozhodnutí nemluvil.

Více: Kohout opouští NERV. Má na starosti protikorupční strategii

Kohout veřejné zakázky kritizoval už dříve

„Já si myslím, že on velice těžce nese tu situaci na Ministerstvu životního prostředí," naznačil pro ParlamentníListy.cz Zámečník důvod odchodu svého kolegy, který se přímo nabízí. Tedy, že Kohout opouští NERV kvůli postoji, který zaujal Nečasův kabinet ve chvíli, kdy se ukázalo, že prostředky ze SFŽP měly pomocí ovlivňování veřejných zakázek načerno financovat ODS. Právě systém zadávání veřejných zakázek kritizoval Kohout ve svém předposledním blogerském článku.

Celý článek na parlamentnilisty.cz