Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Kočí jako blonďatá bestie našlapala divadlo. Klasnová se smála na celé kolo

Kočí jako blonďatá bestie našlapala divadlo. Klasnová se smála na celé kolo
zdroj: tisková zpráva

Přednáška odborníka přes průjem, vypjaté kázání Víta Bárty o nutnosti vstupu do politiky kvůli ekonomickému profitu a samotné čtení záznamu rozhovoru s Kristýnou Kočí zakončené písní o tom, že je nevinná. Parodie na české poměry jako vyšitá.

Herec Ondřej Pavelka si postavu véčkaře Lukáše Vícha pěkně užíval. Měl na sobě kroj a třímal vidle. Premiéra scénického čtení Blonďatá bestie přilákala do malého A studia Rubín v Praze dav obecenstva. Zúčastnily se i poslankyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová a Karolína Peake.

Bezplatná vstupenka na představení nesla ještě název Kočí z křoví vyskočí, ale hned v sále herec Ondřej Pavelka vysvětlil, že frašku nakonec nazvali Blonďatá bestie. I tenhle detail vypovídá o tom, v jaké rychlosti od nápadu k realizaci hra vznikla.

Fraška ohledně nahrávaného rozhovoru poslankyně Kristýny Kočí s véčkaři Lukášem Víchem a Markétou Dobešovou. V něm Kočí hovořila o dlouho připravovaném puči na stranu Věci veřejné, podpoře exprezidenta Václava Havla a neuskutečněném „píchání" s poslancem ODS Petrem Tluchořem.

Pašie, tedy utrpení

Do malinkatého divadelního sálu A studia Rubín se táhla dlouhá fronta. „Něco podobného tady ještě nebylo," podotkla pro ParlamentníListy.cz divadelní producentka Lenka Chalupová.

Celý článek na ParlamentniListy.cz