Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Koaliční strany mají potíže s vlastní identitou, míní Pehe

Koaliční strany mají potíže s vlastní identitou, míní Pehe
zdroj: Mediafax

Všechny tři vládní strany budou mít brzy důvody ke skutečné panice. Pouhý měsíc po obecních a senátních volbách připomínají člověka, který potřebuje psychiatrickou léčbu, uvádí ve svém blogu politolog Jiří Pehe.

Spojenectví tří vládních stran představovalo od počátku třaskavou směs, ale tu se na čas podařilo neutralizovat vidinou do té doby v tuzemsku nevídané parlamentní většiny. To už je ale minulostí.

„Pouhý měsíc po komunálních a senátních volbách připomíná vládní koalice člověka, který v lepším případě potřebuje psychoanalýzu, v horším psychiatrickou léčbu. Všechny tři strany, jak se ukazuje, mají vážné problémy s identitou," píše ve svém blogu politolog Jiří Pehe.

Podle něj jsou na tom nejhůře Věci veřejné, které si až po výprasku v podzimních volbách začínají připouštět to, na co je od počátku upozorňovali analytici. „Není možné se před volbami profilovat jako protestní strana proti zkorumpovanému establishmentu plnému politických dinosaurů a po volbách uzavřít s jednou částí tohoto jurského parku koalici," připomíná Pehe schizofrenní roli VV.

Celý článek na ParlamentniListy.cz