Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Komentář: Kalouskův fízlgate a feministka Babiš

Komentář: Kalouskův fízlgate a feministka Babiš
Předvolební billboard Laury Janáčkové ve stylu seriálu Sex ve městě | zdroj: Isifa.com

Pěnou dní jsou u nás jednoznačně volby. Zastínily dokonce i taková témata jako ohebnost chytrého telefonu iPhone 6. Naši politici jsou totiž ještě ohebnější. Kandidátka do senátu Laura Janáčková nás o tom dennodenně přesvědčuje po cestě magistrálou.

Andrej Babiš společně s jednou ze svých posledních politických akvizic - protikorupční bojovnicí Adrianou Krnáčovou - se zavázal vybudovat na pražském magistrátu tým profíků. Prostě to zařídí. 

Zato Miroslav Kalousek postavil svou kampaň na komunistickém fízlovi Zdeňku Ondráčkovi. Poté, co neoblíbený pražský primátor původem z Olomouce Tomáš Hudeček znechutil TOP 09 v přímém přenosu i zbytku republiky prohlášením, že Česko roste pouze, když roste Praha, mu také nic jiného než zástupné mediální téma ani nezbylo.

Matador politické ekvilibristiky Kalousek proměnil ve sněmovně to, co je dle docenta lingvistiky Karla Olivy výrok urážlivý ale pravdivý, v monstrproces. Tématu se nevěnuje jen mandátový a imunitní výbor v čele s bojovnicí proti komunismu Miroslavou Němcovou, ale mimo jiné i veřejnoprávní televize, které to zabírá celkem skoro hodinu čistého času denně (vysílací den veřejnoprávního média má 24 hodin).

TOP 09 tolik peněz jako Babišův Agrofert nemá, a tak Kalousek tapetovací plochy musel zajistit jinak. Tristní na tom všem je, že StBák, který na povel mlátí neozbrojené lidi, fízl není. Respektive na tom se náš zákonodárný sbor, který kromě Olivovy erudice má zajisté i vysoký morální kredit, nedokáže shodnout.

hnutí ANO, předvolební kampaň Něžné tváře předvolební kampaně hnutí ANO | zdroj: isifa/MAFRA/DAN MATERNA

Arbitrem špatného a, ANO, dobrého je u nás nadále Slovák Babiš, o kterém soud jasně řekl, že žádný fízl není – pouze informátor. Babiš také patří mezi přední tuzemské feministky. Myslí to s ženami v politice vážně a nepotřebuje k tomu žádné kvóty eurokomisařky Jourové. Dokazuje to skvadra věrných kandidátek do senátu, které se nezdráhá použít jako živý fotoštít. Prázdnotu svých volebních sloganů šéf ANO maskuje za servilní tváře "nebohých" dam, kterými nás bombarduje na každém kroku.

Po bližším ohledání zjistíme, že král kosteleckých uzenin je (polo)nahý, stejně jako jeho kandidátka Janáčková z billboardu u hlavního nádraží. Přesněji Doc. PhDr. Dr. phil. Laura Janáčková, CSc., která svými tituly v oboru sexuologie jednoznačně dokazuje, že školu sexu nevychodila na Václaváku ale na univerzitě.

Prostituci na nejznámějším českém náměstí po nocích dle sociálních médií monitoruje právě Babiš. Chybí snad už jen selfie s nějakou lehkou děvou – problém je ale v tom, že holky z Václaváku na rozdíl od mnoha voličů Babiše za koblihu nejdou. 

Nasazení žen v rámci ANO je celorepublikově skutečně masivní a to i na komunální rovině. Všechny kandidátky mají společnou jednu věc – laciné slogany napsané PR agenturou pracující pro Agrofert, které jsou sterilně vloženy do úst nesměle se usmívajícím ženám. Ty pak působí jako vystavované zboží, které má s Babišem poměr za peníze. Pojetí feminismu v režimu hnutí ANO tak zůstává stejně "svobodné a emancipované" jako jeho celková koncepce politiky.

A když jsme u těch Babišových poměrů, musíme se vrátit ke Kalouskovi. S tím má Babiš poměr takřka milostný, i když ne v tom klasickém smyslu. Oba političtí alfasamci se navzájem doplňují a potřebují. Kdo jiný než Kalousek by torpédoval jeden z nejdůležitějších dokumentů vlády – rozpočet na příští rok. Na tom se vzácně shodne většina sněmovny, podnikatelé i tripartita. Nebýt Kalouska, volič by si v záplavě líbivých reklam z dílny ANO toho, že země nějaký rozpočet vůbec má, snad ani nevšiml.

Poslední dobou se tak může zdát, že realita (čti bizár) Brna, kterou slibuje kandidát Rastislav Lučanský, se dostává především obyvatelům Prahy. 

Rastislav Lučanský Předvolební realita Rastislava Lučanského | zdroj: Facebook

Zdroje:
Vlastní